2007

Verslag Finaledag

HVO - Deltasport (0-2)

Op een volgepakte Zwanensingel wist HVO op het eigen terrein geen voordeel te trekken als thuisspelende ploeg. Deltasport won verdiend met 0-2 van de ambitieuze Vlaardingse zaterdag 2e klasser.
De finaledag bij de winnaar van de voorgaande editie van het Vlaardings Kampioenschap was ook dit seizoen een ware happening.
HVO kon dan ook alleen maar tevreden zijn, terugkijkende op de succesvol verlopen dag. Dat HVO 1 uiteindelijk verloor was de enige domper.

Deltasport begon het duel erg fel. Onder leiding van de naar Unitas vertrekkende aanvoerder Agim Pepaj werd HVO naar achteren gedrukt. Het offensief leverde enkele kansen op. De verder onzichtbare Giovanni dos Santos haalde verrassend uit, maar Olaf Hanno stopte zijn inzet keurig.
Melvin Leerdam miste ook enig fortuin bij zijn inzet.
Na het bemoedigende begin van "Delta" kwam HVO opzetten. Met name de impulsen van rechtshalf Gokhan Tekin zorgde voor enige onrust bij de Broekpolderbewoners.
Een fantastisch schot van Tekin werd ternauwernood gered door de jonge maar talentvolle Randy Beer.

De wederom nonchalant spelende Marvin Brunswijk had zijn handen vol aan Tekin. Na een slordigheidje stelde hij Tekin in staat om de 1-0 aan te tekenen. Het was wederom Beer die knap redde, ditmaal met de punt van de schoen. Een schitterende reflex.
Toch was het Deltasport dat op voorsprong kwam. Na positioneel slecht verdedigen bij de thuisploeg kon de goed spelende Ramsey Cabral dos Reis met een lage diagonale schuiver de verder goed spelende Hanno passeren: 0-1.

Deltasport speelde vervolgens een gewonnen wedstrijd. Met name na rust liet de ploeg van scheidend trainer Zwaan na om de score op te vijzelen waardoor HVO in de race bleef. Goede acties van Tekin waren eigenlijk de enige speldenprikken die de verder bleek spelende HVO'ers in staat stelden om nog gevaarlijk te worden.
20 Minuten voor tijd was het uiteindelijk Bekri Bajraktaraj die het duel besliste met een prachtig schot van net buiten de 16.

HVO probeerde nog van alles. Daarbij gingen de frustraties een rol spelen. De matige scheidsrechter Roozenboom gaf de ongelukkige Frank vd Meer zelfs een 2e gele kaart.
Toch gaf HVO niet op. De oersterke verdediger Gregory Doesburg schoot nog op de lat, maar het mocht niet baten. HVO had geen goede dag en Deltasport speelde degelijk.

1-0 Ramsey Cabral dos Reis
2-0 Bekri Bajraktaraj