2008

Verslag Finaledag

HVO - Victoria 2-2 (4-2 na verlenging)

In een zinderende finale heeft HVO zijn laatste wedstrijd in het fraaie oranje/wit winnend afgesloten. Tegenstander was, zoals vaker dit jaar, Victoria ’04 en het was weer niet makkelijk. In de drie ontmoetingen tussen HVO en Victoria ging alleen de eerste, voor de competitie op het complex van HVO, voor een groot gedeelte zoals je dat zou mogen verwachten. Dus snel de tegenstander op achterstand zetten en vervolgens de wedstrijd gecontroleerd uitspelen. De finalewedstrijd op het complex van Deltasport leek ook die kant op te gaan. HVO kwam vrij snel op voorsprong en had de wedstrijd op dat moment redelijk onder controle. Doelpuntenmaker is Peter vd Linden. Wat later volgt een lastige situatie in de 16 meter en incasseert HVO een eigen doelpunt en staan we weer op gelijke hoogte.
Vanaf dat moment is Victoria de bovenliggende ploeg en hobbelt HVO vaak achter de feiten aan. Na een kwartier in de 2e helft komt Victoria uit een fraai doelpunt zelfs op voorsprong en de laatste wedstrijd in oranje/wit zou wel eens een treurig eind kunnen krijgen. Er komt wel wat meer druk op het doel van Victoria, maar er wordt ook een paar keer gevaarlijk richting Tobias gecounterd. In het laatste kwartier weten we dan toch nog op gelijke hoogte te komen. Uit een fraaie aanval weet Gokhan te scoren. Na 2 keer 45 minuten is het nog steeds 2-2 en dus wordt er verlengd. In de verlenging moet Tobias door een rugblessure zijn plaats overdragen aan Jelmer Verwater. De meeste spelers zijn ondertussen behoorlijk aan het eind van hun latijn, alhoewel HVO toch nog wel de fitste is. Jelmer weet met een fraaie redding HVO voor een achterstand te behoeden en dat zou op dat moment wel eens de redding voor HVO kunnen zijn.

In het laatste deel van de verlenging is het HVO die op 3-2 komt en ondertussen ook de controle over de wedstrijd heeft overgenomen. Kennelijk is het besef gekomen dat er in deze laatste HVO wedstrijd wat meer moet gebeuren en er is een schepje bovenop gegooid. Peter de Vries mag nog één keer invallen en bekroond die invalbeurt (met medewerking van Patrick Hartog) met een fraai doelpunt. Kort daarna fluit scheidsrechter ?? voor de laatste keer en heeft HVO voor de laatste keer het Vlaardings Kampioenschap gewonnen. Voor een aantal spelers is dat ook gelijk hun laatste optreden geweest. Yuri Budel, Peter de Vries en Patrick Hartog zijn volgend jaar niet meer op de velden te bewonderen, of in ieder geval niet in de selectie van CWO…

1-0 Peter v.d. Linden
1-1 e.d. HVO2-1 Gokhan Tekin2-23-24-2 Peter de Vries


Junioren D1

Zwaluwen D1 wist in 2008 de titel te pakken.