Deelnemers

CION stond voor “Chevron Is Onze Naam”. Het is een van de vele clubs die na de oorlog (01-07-1951) vanuit een bedrijf zijn ontstaan. In dit geval een oliemaatschappij. Oorspronkelijk heette de club Red Stars naar de rode ster in het logo en de vlaggen van de Caltex-benzinestations. Toen Caltex overging in Chevron werd de naam C.I.O.N. gekozen (met puntjes dus). Texaco werd na de volgende overname de nieuwe broodheer. Texaco beëindigde na verloop van tijd dan ook de relatie. De club besloot de naam te handhaven, maar dan zonder puntjes!! CION is gewoon de naam. Een club groot geworden door klein te blijven, luidt het credo van deze club.

Sportvereniging Combinatie Wil Overwinnen, kortweg sv CWO, is een sportvereniging in Vlaardingen.
De vereniging is ontstaan uit de voetbalverenigingen HSC, HVO en RKWIK die in 2007 besloten samen verder te gaan, met als ingangsdatum 1 juli 2008. Als officiële oprichtingsdatum wordt de oprichtingsdatum van de oudste van de drie verenigingen, HSC, gehanteerd.
Vanaf het seizoen 2010/2011 vindt de club zijn domicilie in een splinternieuwe accommodatie in Park 't Nieuwelant, Vlaardingen. HVO wist het laatste jaar van zijn bestaan (2008) af te sluiten met een Vlaardings Kampioenschap.

De sportvereniging Deltasport komt voort uit een fusie in 1990 met de voetbalverenigingen v.v DSS’26 (Door Samen Sterk) en v.v. Vlaardingen. Als officiële oprichtingsdatum is bij de fusie, de datum van v.v. Vlaardingen aangehouden en wel 1 april 1931.

v.v. Vlaardingen kwam in haar eerste seizoen uit in de zo genoemde “Zaterdag Amateur Competitie”, zoals in die tijd gebruikelijk was. Steeds meer verenigingen sloten zich echter aan bij de “Rotterdamse Voetbalbond” (R.V.B.). In 1937 nam “Vlaardingen” voor het eerst deel aan de competitie van de RVB. Via een kampioenschap van de 1e klasse RVB in de competitie 1967/1968 nam v.v. Vlaardingen het daarop volgende seizoen 1968/1969 deel aan de competitie van de 4e klasse B van de KNVB afdeling Rotterdam.
v.v. DSS’26 werd op 26 januari 1926. Daar het oude clubhuis van DSS’26 aan de Marathonweg in 1989 in de brand op ging is van deze vereniging geen historie beschikbaar.

D.V.O. '32 is in 1932 Door Vrienden Opgericht. De club voetbalt al vele jaren aan de Marathon in de Westwijk. Na 50 jaar in de RVB gevoetbald te hebben, promoveerde het 1e team naar de toenmalige 4e klasse KNVB.

Dit talentvolle team bereikte als hoogtepunt de 2e klassen en verloor in 1993 de finale van het Vlaardings Kampioenschap. Uiteindelijk volgde weer een degradatie naar de 5e klasse. Een nieuwe selectie onder leiding van Han van Leeuwen promoveerde naar de 3e klasse, maar ging uiteindelijk weer ten onder. Tegenwoordig speelt D.V.O. '32 in de 4e klasse en probeert het promotie naar de 3e klasse te bewerkstelligen.


V.F.C. voluit Vlaardingsche Football Club, werd opgericht 28 oktober 1913, nadat een eerdere vereniging met die naam uiteen was gevallen. Een club, die voornamelijk bestond uit toenmalige notabelen uit de stad Vlaardingen. Deze eerste club met de naam V.F.C. werd ontbonden, nadat een aantal leden overging naar het Schiedamse H.D.V.S. Natuurlijk bleef er een aantal Vlaardingers over, die het prettiger vonden om in Vlaardingen te blijven voetballen en zij waren het, die het huidige V.F.C. oprichten.

Aanvankelijk onder de naam V.F.C.-Olympia, maar later het bijvoegsel Olympia weglatend. Op 28 oktober 1913, na vele uren praten op de brug over De Haven, zag het huidige V.F.C. het levenslicht tijdens de oprichtingsvergadering in "De Romein" een destijds zeer populaire lokaliteit in Vlaardingen. Er werd gestart met 17 leden, die op "het land van knoop" in competitieverband gingen spelen in de Rotterdamse Voetbalbond en enkele jaren later zelfs promoveert naar de Nederlandse Voetbalbond, thans K.N.V.B. geheten. Natuurlijk volgen bij V.F.C. de ups en downs elkaar op en zo kon het voorkomen, dat het eerste team zelfs doorstootte naar de hoogste amateur afdeling, toen de eerste klas van de K.N.V.B. Maar het meeste aantal jaren hebben de geel-zwarten in de 3de klasse van het amateur voetbal doorgebracht, met wisselende resultaten. VFC speelt tweede klasse.

Victoria 04 is een voetbalvereniging die in 2003 is opgericht. De club is voortgekomen uit een fusie tussen de voetbalverenigingen Fortuna Vlaardingen en TSB. de 04 Achter de naam is het oprichtingsjaar van de oudste vereniging van de twee fusieclubs Fortuna Vlaardingen, namelijk 1904.

De vereniging had zowel een zaterdag als een zondagtak. De zaterdagtak komt momenteel uit in de 3de klasse. De zondagtak is teruggetrokken.

Nadat Fortuna in het verleden 6 keer Vlaardings Kampioen werd en TSB 1 keer heeft de combinatievereniging in 2005 zijn eerste titel mogen noteren.

De voetbalclub werd op 5 september 1935 door leden van de jongelingenvereniging L&V opgericht als L.V.V. Zwaluwen. De oprichtingsvergadering vond plaats in een zaaltje van het C.J.M.V.-verenigingsgebouw 'Obadja'. Drijvende krachten achter het van de grond tillen van de vereniging waren Kees Smit en Harrie van den Berg. Er werden direct 2 elftallen ingeschreven bij de Z.A.C. (Zaterdag Amateur Competitie). Bij de oprichting telde de club 20 leden. De club begon op het sportveld van de L&V, en kwam via terreinen aan o.a. de Groeneweg, de Kethelweg en park ’t Nieuwelant in 1970 uiteindelijk terecht op het huidige terrein aan de Zwaluwenlaan in de Holy.

De club kende na de oorlog een lange periode van groei en kon zich in 1955 zelfs de grootste zaterdagmiddagclub van het land noemen. In die periode voetbalde het 1e elftal van Zwaluwen op het hoogste niveau van het zaterdagamateurvoetbal. Eerst de 3e klasse KNVB en later de 2e Klasse KNVB. In de periode 1964/1965 t/m 1975/1976 speelde Zwaluwen 2e klasse, welke tot en met 1970 de hoogste afdeling was. Tussen 1976/1977 en 1980/1981 speelde het vlaggenschip in de 1e klasse en dus weer op het hoogste niveau.

Vanaf het seizoen 1981/1982 tot en met het jaar 2000 pendelt Zwaluwen tussen de 2e en 3e klasse. Vanaf het jaar 2000 wordt de weg naar boven weer gevonden en speelt het eerste elftal de laatste jaren afwisselend in de 1e en 2e klasse. Na 2 promoties op rij onder leiding van Peter Wubben komt vanaf het seizoen 2010/2011 komt het uit in de hoofdklasse.

Deze pagina compleet maken? Informatie over de verenigingen of eventuele wijzigingen kun je mailen naar webmaster@vlaardingsvoetbal.nl