Senioren

Poule A

DVO '32

VFC Za

CION

Poule B

Victoria '04

Deltasport 

CWO

VFC  Zo

Wedstrijdschema

AANVANG 20.00 uur

Datum

Poule

Wedstrijd

Uitslag

Verslag

di 16 april

A

VFC za – CION

4 - 0


A

DVO'32 – Zwaluwen

1 - 2

di 23 april

B

Victoria '04 – Deltasport*

2 - 0

di 30 april

B

CWO – VFC zo

0 - 0

di 7 mei

A

VFC za – DVO'32

0 - 4

di 14 mei

B

Deltasport – VFC zo

3 - 5


B

CWO – Victoria '04

4 - 3

di 21 mei

B

VFC zo – Victoria '04

2 - 2


B

Deltasport – CWO*

uitgesteld


di 28 mei

A

CION – DVO'32*

3 - 2

* deze wedstrijd is verplaatst

Halve Finales

AANVANG 20.00 uur

Datum

Wedstrijd

Uitslag

Verslag

di 11 juni

DVO'32 - CWO

5 - 3

do 13 juni

VFC/zo - VFC/za

2 - 4

Finale

Datum

Tijd

Wedstrijd

Uitslag

za 22 juni

17.00

DVO'32 - VFC/za


Wedstrijdpunten

Poule A

1

2

Totaal

DVO '32

3

0

3

VFC Za

3

0

3

CION

0

3

3

Poule B

1

2

3

Totaal

Victoria '04

3

0

1

4

Deltasport 

0

0


0

CWO

1

3


4

VFC  Zo

1

3

1

5

Doelpunten

Poule A

Voor

Tegen

Totaal

DVO '32

6

3

3

VFC Za

4

4

0

CION

3

6

-3

Poule B

Voor

Tegen

Totaal

Victoria '04

7

6

1

Deltasport 

3

7

-4

CWO

4

3

1

VFC  Zo

7

5

2


Wedstrijdverslagen

16 APRIL

DVO’32 - Zwaluwen 1-2 (rust 1-1)

DVO’32 leek met fris voetbal en na de 1-0 van Tim Kievit tegen een zo goed als compleet Zwaluwen voor een verrassing te gaan zorgen. Tim van der Hoeven bracht de stand daarna echter met een kogel in de kruising weer in evenwicht. Na de pauze schoot Jerry Scholman de formatie van trainer Danny Schenkel naar de winnende 1-2.


VFC/za - Cion 4-0 (rust 2-0)

Tegen een geïmproviseerd Cion boekte VFC/za vrij simpel een ruime overwinning. Aaron de Bruin opende de score, waarna Cions Royama Ibrahim de thuisclub een handje hielp met een eigen doelpunt: 2-0. Na de pauze zorgden Silvano Kouwenberg en Vince Timmers voor de eindstand.

23 APRIL

Victoria'04 - Deltasport 2-0 (rust 1-0)

Nailey Girigorie heeft twee doelpunten toegevoegd aan de 31, die hij er in de competitie al heeft gemaakt. Daarmee bezorgde de pijlsnelle linksbuiten Victoria’04 een 2-0 zege op Deltasport. De eerste schoot hij voor de pauze binnen. Beide ploegen hielden elkaar daarna aardig in evenwicht, creeerden beiden kansen, maar slaagden er niet om doeltreffend uit te halen. Pas nadat Deltasport het tempo had opgeschroefd en Victoria’04 rond de eigen zestien vastzette, kwam het duel weer tot leven. Het leverde een onverwachte ontknoping op: met een verre trap werd Girigorie bereikt, die Deltasports enig achtergebleven verdediger op snelheid klopte en de wedstrijd met zijn tweede doelpunten op slot gooide. 

30 APRIL

CWO - VFC zo 0-0

CWO en VFC/zo hielden elkaar doelpuntloos in evenwicht. Voor de thuisclub was het trouwens de eerste wedstrijd onder het nieuwe trainerduo Jeff Stans en Dimitri Metgod. Omdat er bij wedstrijden van het Vlaardings kampioenschap vijf wissels zijn toegestaan en zij daar gretig gebruik van maakten, kreeg nagenoeg de complete bank speelminuten en kon Stans de individuele kwaliteit inventariseren. Dat leverde voor de pauze ongetwijfeld fronzende wenkbrauwen op. VFC was lange tijd de bovenliggende partij, creëerde fraaie kansen, maar slaagde er niet om de uitblinkende (invaller)doelman Amando Mostert te passeren. De mogelijkheden van CWO beperkten zich tot een schot op de lat boven (ook al invaller) doelman en B-junior Dylan Newman. Na de hervatting hielden beide teams elkaar volkomen in evenwicht en waren aan beide zijden de kansen heel schaars.    

7 MEI

VFC/za - DVO'32 0-4 (rust 0-3)

Lukte het VFC/za om DVO’32 in de voorronde van het KNVB-bekertoernooi met 3-1 te kloppen, in de poulefase van het Vlaardings kampioenschap liet de derdeklasser zich ditmaal niet weer verrassen. Gebruik makend van de gaten, die de Kwekkers regelmatig achterin lieten vallen, nam het met 0-4 revanche voor het bekerverlies. Al in de eerste minuut maakte DVO’32 met een treffer van Floris Keizerwaard duidelijk, dat VFC/za niet al te veel hoefde te verwachten. Toen Keizerswaard dik een half uur later met een heerlijke lob voor de 0-2 tekende, was de wedstrijd eigenlijk beslist en na de 0-3 van Nico Huijer helemaal. Twee voetballende ploegen bleven ook na de pauze, waarin de ingevallen Robin den Breems voor de 0-4 en eindscore zorgde, de kijkers boeien.  

    

14 MEI

Deltasport - VFC/zo 3-5 (rust 1-2)

Met in iedere poule nog een speelronde te gaan is duidelijk, dat het Vlaardings kampioenschap geen herhaling krijgt van de finale uit 2018. De spelers van Zwaluwen meldden zich af en titelverdediger Deltasport is uitgeschakeld. Deze eliminatie werd voltrokken door VFC/zo, dat de eerste klasser, die eerder al met 2-0 verloor van Victoria’04, met 5-3 klopte. Slim counterend speelde VFC zich via treffers van Bryn Siegersma en Roy van der Graaf naar 0-2. Edinho Pattinama deed voor de rust wat terug (1-2), maar na de thee zette VFC met treffers van nogmaals Ziegersma (1-3), Jasper Jongejan (1-4), Colin Huis in ’t Veld (2-5) de zegetocht voort. Marruchen Zimmerman en Rutger Noordhoek hielden de schade voor Deltasport enigszins beperkt: 3-5.


CWO - Victoria '04 4-3 

Ook CWO-Victoria’04 werd met een eindscore van 4-3 een doelpuntrijke wedstrijd. De bezoekers gaven in de aanvangsfase niet thuis en zagen CWO via Sven Goedendorp, Rick van Haren en Gio Santos Bonaventura weglopen naar 3-0. Na de 3-1 van Lars Korleven en de 4-1 van Colin Pleijsier leek het duel gespeeld. Victoria’04 zette echter nog even aan en kwam via Denzel Azmus en een heerlijk afstandsschot van Jordi de Kimpe terug tot 4-3. Er restte toen nog te weinig tijd voor de gelijkmaker.

21 MEI

VFC/zo - Victoria '04 2-2 (rust 1-1)

VFC/zo en CWO naar halve finale

Dankzij een gelijkspel (2-2) tegen Victoria’04 heeft VFC/zo zich geplaatst voor de halve finale. Ook CWO bereikte, overigens zonder zelf te spelen, de laatste vier.

CWO kwam niet in actie, omdat tegenstander Deltasport zich had afgemeld. De eersteklasser kampt met een aardig gevulde ziekenboeg en kon geen spelers uit het tweede inzetten, omdat dat team een dag later een competitie-wedstrijd op het programma had staan.

VFC/zo en Victoria’04 maakten er een vermakelijke wedstrijd van, waarin gezien de inzet van beide teams duidelijk werd dat het beiden er veel aan gelegen was om de halve finale te bereiken. Nailey Girigorie liep na 12 minuten en na  een misverstand in de VFC-defensie namens Victoria’04 de openingstreffer binnen. Tien minuten later tekende Mark van der Slot met een heerlijk schot vanaf de rand van de zestien voor de gelijkmaker. Na de pauze lag een slordigheid in de geel-zwarte defensie aan de basis van de treffer waarmee Denzel Asmus de bezoekers weer op voorsprong zette. Dion van Berkel tekende na een half uur voor de 2-2.  Al counterend had VFC darama tweemaal zicht op de winnende treffer, maar attent optreden van doelman Cliff Westdijk voorkwam dat.

In poule B eindigt VFC/zo met 5 punten op de eerste plaats. CWO, dat net als Victoria’04 op 4 staat, bereikte de halve finale, omdat bij gelijk aantal punten het onderlinge resultaat (CWO won vorige week met 4-3 van Victoria) telt.

28 MEI

CION - DVO'32 3-2 

Nadat uit poule B VFC/zo en CWO zich al hadden geplaatst voor de halve finale van het Vlaardings kampioenschap, hebben zich uit poule A daar nu ook DVO’32 en VFC/za bijgevoegd. De beslissing viel dinsdag na de 3-2 winst van Cion op DVO’32. In het pittige duel nam Cion via Gino Martis de leiding. Diego Remondo Gomez leidde DVO’32 met twee treffers langs de thuisploeg, maar ook die voorsprong hield, dankzij een treffer van Nick Buuron, geen stand. Cions winnende treffer was een bijzondere en werd binnengekopt door de als speler ingevallen reserve-doelman Judrick Leitoe.

Door de winst van Cion eindigden de drie clubs in poule A ieder met drie punten en bepaalde het doelsaldo de volgorde.

De loting voor de halve finale, die werd verricht door Cion-voorzitter John Bel, leverde een confrontatie op tussen de beide VFC-elftallen:

Dinsdag 11 juni: DVO’32-CWO

Donderdag 13 juni: VFC/za-VFC/zo.

  

    

11 JUNI

DVO'32 - CWO 5-3 (rust 1-2) 

DVO’32 voor het eerst na 26 jaar weer in de finale

Dankzij een 5-3 overwinning op CWO staat DVO’32 voor het eerst sinds 1993 in de Vlaardingse finale. Dat gebeurde in een boeiend duel, die de reguliere speeltijd plus een half uur verlenging nodig had om tot een ontknoping te komen. Al meteen in de eerste minuut werd met de openingstreffer van CWO de toon gezet voor een bizar scoreverloop. Igor Markovic zette de Nieuwelant-fortmatie, waar trainer Jeff Stans wegens zijn huwelijksreis ontbrak, op een verrassend vroege voorsprong. Bijna een half uur later werd de schade voor DVO’32 met de 0-2 van Mike van der Meer nog groter en leek de beslissing gevallen. Zeker ook omdat de thuisclub niet in goede doen leek en CWO al counterend kans kreeg om verder afstand te nemen. Die kansen werden echter niet verzilverd. Op slag van rust keerde dankzij de aansluitingstreffer van Nico Huijer (1-2) het tij voor de derdeklasser. Zoals in de nacompetitie-wedstrijd tegen Zuidland, waarin DVO’32 een 3-0 achterstand omboog naar 3-3, kwamen de mannen van trainer Ben Hoogwerf ook nu weer laat op gang: Floris Keizerwaard zorgde, na de thee,  voor 2-2 en de naar Victoria’04 terugkerende Jelle Blankenstein tikte de ogensschijnlijk winnende 3-2 binnen. DVO’32 vierde zijn feestje echter enkele seconden te lang, want direct na de aftrap rende CWO  naar de gelijkmaker van Mike van der Meer.  De verlenging, waarvoor de ploegen en het publiek moesten uitwijken naar het tweede veld, dat in tegenstelling tot het hoofdveld wel verlichting heeft, was voor CWO een conditionele kwelling. De spelers zaten er doorheen: de kramp en DVO’32 sloeg toe. Een door een CWO-verdediger van richting veranderde vrije trap van Gert-Jan van der Veen betekende 4-3 en Jelle Blankenstein zorgde met een tweede treffer voor de 5-3.

  

    

13 JUNI

VFC/zo - VFC/za 2-4 (rust 0-0) 

Na DVO’32 heeft ook VFC/za de eindstrijd van het Vlaardings kampioenschap bereikt. Dat deden de mannen van trainer Bas van Loenen door hun clubgenoten van de zondag met 2-4 te verslaan. De vrienden uit de cantine waren voor anderhalf uur rivalen op het veld. Dat leidde tot een duel waarin niet voorzichtig met elkaar werd omgegaan, maar er geen moment te noteren viel waarin er bovenmodale charges te noteren vielen. Voor de pauze was VFC/zo de ploeg met meer balbezit. Het leidde echter niet tot treffers en bleef het tot aan de rust 0-0. Daarna pakte VFC/za het initiatief. Dat werd in de 14e minuut beloond met de openingstreffer van Silvano Kouwenberg. Die voorsprong hield echter nauwelijks een minuut stand: meteen na de aftrap werd Colin Huis in ’t Veld de diepte ingestuurd voor de 1-1. Via een door Aaron de Bruin benutte strafschop kwam ‘de zaterdag’ op 1-2 en niet veel later tekende Joep Pranger voor de 1-3. Daarmee leek het pleit beslecht. Leek, want zondag-topscorer Colin Huis in ’t Veld bracht de spanning terug: 2-3. En wanneer een kopbal in de slotfase de juiste richting had gekregen had zowaar de 3-3 nog gevallen. Nino Netten pikte in de slotminuut zijn gebruikelijke goaltje mee: 2-4.